"Diva" u Bukovici gradi novi pogon

Bez autora
Jul 16 2017

Fabrika vode "Diva" u Bukovici kod Šavnika uložiće dva miliona eura u novi pogon koji će omogućiti dvostruko veću proizvodnju. Direktorica preduzeća Milica Raković kazala je da je nabavljena njemačka oprema Kronis i ukoliko sve bude kako je predviđeno, novi pogon za proizvodnju durmitorske izvorske vode počeće da radi za mjesec ipo. "Diva" koristi izvorište Gusarevci koje daje 1,5 litara vode u sekundi. Dobijanjem koncesije na izvorište Veliki Maljen koje "izdaje" 15 litara vode u sekundi biće zadovoljene naše proizvodne potrebe kao i potrebe potrošača, rekla je Raković. Novi pogon biće instaliran u zgradi fabrike vode Gorska koja je zatvorena u Bukovici.

"Diva" u Bukovici gradi novi pogonFabrika vode "Diva" u Bukovici kod Šavnika uložiće dva miliona eura u novi pogon koji će omogućiti dvostruko veću proizvodnju.

Direktorica preduzeća Milica Raković kazala nam je da je nabavljena njemačka oprema Kronis i ukoliko sve bude kako je predviđeno, novi pogon za proizvodnju durmitorske izvorske vode počeće da radi za mjesec ipo.

"Diva koristi izvorište Gusarevci koje daje  1,5 litara vode u sekundi. Dobijanjem koncesije na izvorište Veliki Maljen koje "izdaje" 15 litara vode u sekundi biće zadovoljene naše proizvodne potrebe kao i potrebe potrošača", rekla je Raković.

Novi pogon biće instaliran u zgradi  fabrike vode  Gorska koja je zatvorena u Bukovici.

Diva danas zapošljava dvadeset radnika i očekuje se da će u novom pogonu biti potrebno još toliko radnika.

"Politika naše firme je da zapošljava stanovništvo iz ovih krajeva i tako doprinese razvoju durmitorskog područja", navodi Raković.

Fabrika vode Diva izvozi i u zemlje Evropske unije, regiona i na Bliski istok. Ipak, za vrijeme turističke sezone gotovo 80 odsto proizvodnje plasira se na domaće tržište.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik